Lof voor KIESWIJZER

Paravisie juli 2017 “super informatieve en originele Kieswijzer levensbeschouwing”  (klik op afbeelding voor vergroting)

de Volkskrant (Taede Smedes) Klik hieronder:

de Volkskrant bespreking Kieswijzer

agorakring.be recensie door Rik Pinxten: ‘een heel origineel boek … zeer waardevol’. Lees de hele recensie:

agorakring.be

Désanne van Brederode, schrijver en filosoof:

‘Dat een levensbeschouwelijke visie achter de voordeur behoort te blijven, kan ertoe leiden dat je jezelf er ook maar niets over afvraagt – terwijl zo’n visie toch veel van je reacties en handelingen kleurt en stuurt. Bovendien associëren veel mensen het onderwerp met ernst en zwaarte. Dat ‘Ken uzelve’ op dit gebied behalve verhelderend ook leuk kan zijn, bewijst dit boek, waarin genuanceerde kennis van zaken wordt gepaard aan luchtige nuchterheid. Doe de tests, en ontdek wat je ten diepste gelooft. Ook als je dacht niets te geloven. Wat een fantastisch boek!

 

Hans Boutellier, directeur Verwey-Jonker Instituut, hoogleraar Veiligheid & Veerkracht Vrije Universiteit, en auteur van Het seculiere experiment: Hoe we van God los gingen samenleven:

‘Als we nergens meer in geloven, kunnen we in alles geloven. Maar om daarmee om te gaan, moeten we wel in iets geloven. Dat is de vreemde paradox van deze tijd. Wat een geweldig boek is dit om ons daarin te ondersteunen.’

 

Hans Alma, hoogleraar Psychologie en Zingeving Universiteit voor Humanistiek:

‘André Droogers brengt levensbeschouwing als praxis onder onze aandacht. Misschien is het werkwoord ‘levensbeschouwen’ hier beter op zijn plaats. Zijn boek biedt een zeer welkom tegenwicht tegen de misleidende claim van levensbeschouwelijke neutraliteit in een seculiere samenleving. Het draagt ertoe bij dat levensbeschouwing op inspirerende en kritische wijze een rol kan spelen in de publieke ruimte. Een boek met persoonlijke en politieke relevantie.’

 

Peter Nissen, hoogleraar Spiritualiteitsstudies Radboud Universiteit en remonstrants predikant:

‘Last van levensbeschouwelijke keuzestress? Dan is André Droogers een veilige coach. Hij zal de keuzes niet voor u maken. Maar hij helpt u wel om op speelse wijze uw eigen weg in zingevingsland te ontdekken. Wat een origineel boek!

 

Manuela Kalsky, bekleedt Edward Schillebeeckx leerstoel Vrije Universiteit, directeur Dominicaans Studiecentrum voor Theologie en Samenleving:

Must read voor gelovigen en ongelovigen om levensbeschouwelijke keuzestress te overwinnen. Een speels, leerzaam en buitengewoon actueel boek, voorbij het hokjesdenken.’